Jan Clement al 52 jaar lid van Laudate Deum!

Nieuws | 0 Reacties

Geschreven door Bea Hollander-Kroes

21 december 2022
Foto van uitreiking oorkonde aan Jan Clement door burgemeester Tanja Haseloop

Foto: Alida Bosma

Erelid na een koorlidmaatschap van 52 jaar!

Zaterdag 17 december j.l. gaf het Christelijk Mannenkoor “Laudate Deum” uit Wezep o.l.v. Albert van Maanen met medewerking van o.m. “Kithara” uit Oldebroek een geslaagd kerstconcert in “De Morgenster” in Wezep.

Tijdens het goed bezochte concert was er ook kort aandacht voor een jubilerend koorlid, n.l. dhr. Jan Clement, die inmiddels al 52 jaar lid van “Laudate Deum” is en vanwege zijn eigen gezondheid en de zorg voor zijn vrouw helaas gaat stoppen als koorlid.

In 1970 verhuisde Jan Clement vanuit Zeeland naar Wezep en werd al snel lid van “Laudate Deum”.
Hij ging met veel plezier naar het koor en werd binnen de kortste keren gevraagd voor een bestuursfunctie en wel als bibliothecaris. Dat mocht hij zo’n 12 jaar doen.
Vervolgens werd hij gevraagd als 2e voorzitter en die functie heeft hij zo’n 10 jaar vervuld.
Een aantal jaren later werd hem onverwachts gevraagd om 1e voorzitter te worden omdat de toenmalige voorzitter om gezondheidsredenen moest stoppen.
Hij heeft dit vele jaren met veel inzet en toewijding mogen en kunnen doen.

Jan was geen “gewone” voorzitter, maar een echt meewerkende voorzitter. Bij allerlei activiteiten stond hij vooraan om als één van de eersten de handen uit de mouwen te steken.
Binnen het koor en binnen het bestuur probeerde Jan altijd een bindende factor te zijn.
Door zijn enorme inzet en betrokkenheid is Jan van onschatbare waarde gebleken voor “zijn” “Laudate Deum”.
Daarnaast was zijn vrouw Jentien ook altijd bijzonder actief rond diverse activiteiten van het koor.

Al met al voor het koor voldoende redenen om Jan Clement bij zijn afscheid als erelid te benoemen.

De burgemeester van Oldebroek, mevrouw Tanja Haseloop-Amsing, was bij een deel van het concert aanwezig en was graag bereid om de bijbehorende oorkonde aan het nieuwe erelid te overhandigen.
Na enkele waarderende woorden voor zowel Jan en zijn vrouw Jentien, overhandigde ze Jan de bijbehorende oorkonde. Voor zijn vrouw Jentien was er een mooi kerststuk.

Tot slot nog dit: “Laudate Deum” is weer op zoek naar nieuwe leden. Voelt u zich aangesproken?
In de tweede week van januari vervolgt het mannenkoor op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur haar repetities in de “Kruiskerk” aan de Kerkweg in Wezep. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd!

Tekst: Herman ter Beeke

0 reacties

Meer Artikelen

Meer

Wij gaan weer beginnen

Wij gaan weer beginnen

We gaan weer beginnen. Vanavond, 30 augustus 2023, gaan de repetities weer van start. Mocht u mee willen doen, kom dan langs en probeer het eens. U bent van harte welkom!

Lees meer
Rabo Clubsupport 2023

Rabo Clubsupport 2023

Rabo Clubsupport 2023 gaat weer bijna van start. In de periode 4 t/m 26 september is het voor Raboleden mogelijk om hun stem uit te brengen op een vereniging of club uit de buurt. Per stem keert de Rabobank een bedrag uit aan de betreffende vereniging. Een bedrag dat zeer welkom is als extra bijdrage in de clubkas....

Lees meer
Huldiging Albert den Boer

Huldiging Albert den Boer

Albert den Boer gehuldigd tijdens Jaarvergadering Tijdens de jaarvergadering van woensdag 15 maart j.l. werd één van de koorleden in de bloemetjes gezet. Vanwege zijn trouwe 25-jarig koorlidmaatschap ontving Albert den Boer uit handen van de voorzitter van Laudate Deum, Gerrit Koops, een blijvende herinnering in de...

Lees meer